luni, 6 iunie 2011

Discutie

   Azi,dupa ce Nadal l-a invins (iar) pe Federer in finala de la Roland Garros,a avut loc o discutie intre Doamna Viata si o tanara minora pe nume Licurici,care purta conversi galbeni si avea genunchii rupti:

-Mai,Doamna Viata,ce e chestia asta cu increderea in sine? Am tot citit despre ea,toata lumea zice ca fara incredere in sine e cam naspa,dar niciodata n-am vazut-o,niciodata n-a tinut-o cineva in palma sa imi zica si mie "Uite,asta e!". E de mancare,o gasesc la Carrefour,e o crema scumpa,ce e?
-Ai avut-o de-atatea ori in tine cand ai trait,fata natanga. Nu se vede,ea se simte.
-Cum adica se simte? Ma mai doare uneori cate-un dinte si atunci simt. Durerea. Dar n-am simtit niciodata increderea in sine.
-Pai da,ca nu vin ingeri cu clopotei sa te anunte "Uhuu,acum e faza cu increderea in tine"
-Exact!De-aia nu-mi amintesc nimic.
-Mai tii minte cand erai nervoasa si te simteai singura si nu aveai chef de nimeni cunoscut si a aparut el? Si l-ai tras de mana si-ati inceput sa dansati,mai tii minte? Mai tii minte cand scriai poezii si tot scriai si tot scriai si intr-o zi,i le-ai aratat,in sfarsit,mamei?
-Mda...
-Atunci ai avut incredere in tine.
-Ciudat,nu m-am simtit cu nimic mai speciala,nici macar nu am simtit ca am mai multe kilograme.
-Dar ce umbla prin in capul tau atunci?
- Nu stiu,ca traiam si nu puteam sa si gandesc. Nu ma descurc sa fac doua lucruri deodata. Cred ca am simtit doar ca el,ca si mama, o sa ma lase sa ma exprim cum vreau eu fara sa gandeasca ceva nasol. E ca si cum ei ar fi facut noapte deodata. Pentru ca na,daca nu e noapte,un Licurici nu se vede...



P.S.: Cum zice prietenul Tom Waits in Wristcutters:a love story: "As long as you want it so bad,it's not going to happen- the only way it's gonna work is if it doesn't matter."

2 comentarii: