luni, 27 septembrie 2010

Niste eleganta

 Recunosc ca una dintre marile mele pasiuni e moda. Inseamna tot imagine,la fel ca si filmul. In Elle-ul romanesc de octombrie,Doina Levintza raspunde frumos unei intrebari frumoase:

Elle: Intr-un interviu,Yohji Yamamoto spunea : "Moda suspina dupa tendinte,eu vreau eleganta nesfarsita.Moda nu are timp. Eu am.Eu zic <<Buna ziua,doamna,cu ce va pot fi de folos?>>. Moda nu are timp sa raspunda la o astfel de intrebare,deoarece este permanent ocupata cu aflarea raspunsului la intrebarea <<Ce urmeaza?>>". Mai este moda interesata de eleganta?
Doina Levintza: Eleganta inseamna stil,rafinament,discretie fara nuditate,fara exces,fara senzational.O femeie eleganta domina totul in jur daca are stil. O bluza alba,un pantalon negru,o bijuterie,un parfum placut,un zambet sunt ingredientele suficiente pentru ca o femeie sa fie eleganta. Eleganta e o chestiune de personalitate.

Tot cu eleganta trebuie duse si starile grele ( si cu o rochie cu spatele gol cred ca s-ar asorta). Un suflet bun si drag mie trece printr-o perioada de singuratate si, neputincioasa ca nu am cum sa o vindec cu propria-mi afectiune,pentru ca din astfel de stari trebuie sa iasa intai ea, i-am dat totusi sa citeasca Jurnalul Oanei Pellea si mi-a zis ca e mai pasnica. Tot singura,dar mai pasnica. Starile grele nu se pot nega,doar trebuie sa invatam cum sa le ducem mai usor si mai frumos.


Mi-ar placea sa am un personaj,care,aflat intr-o cafenea,sa ii raspunda chelnerului atunci cand il va intreba ce doreste : "O stare de bine,va rog", iar chelnerul chiar sa-i aduca. Sa vad daca reusesc sa pun asta intr-un film si sa nu fie fortat si nici prea poetic.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-am vazut eleganta din starile urate sau grele dar necesare, si pot spune ca e ceva frumos. Daca am reusi toti aceasta eleganta, ne-ar fi greu sa vedem altceva la celalalt, am fi orbiti cu frumos. Ar fi mereu obligatorie o conversatie sa patrunzi si sa vezi si restul. Si multumesc pt asta, Dragoste!

    Sper ca sufletul bun si drag tie sa iasa din singuratatea asta pe care zici ca o simte. Nu a facut prea mult bine nimanui. Si sunt sigura ca o ajuti mai mult decat lasa ea la vedere, poate doar pt ca nu stie cum sa arate mai multe acum. (Oana Pellea, un alt suflet singur si absolut minunat). Dar continua! Iti multumesc tie, Dragoste, in numele ei.

    Si, o stare de bine, te rog!
    Iti multumesc anticipat, caci te cunosc, Dragoste.

    RăspundețiȘtergere