miercuri, 23 februarie 2011

Blue Valentine-ing

Candva,a facut-o fericita,a facut-o sa danseze si sa rada in strada,cantandu-i la ukulele un cantec predestinat povestii lor de dragoste. "You always hurt the one you love". A luat bataie pentru ea si s-a prezentat vanat si umflat in casa parintilor ei nefericiti,chinuindu-se sa-i amuze. A tremurat pentru ea cand s-a hotarat sa avorteze copilul care nu era al lui si s-a bucurat cand a iesit din clinica gata sa-l pastreze. Si,Doamne,ce relatie dragalasa are cu copila! Cu aerul sau romantic de blond neras cu intrebari despre magia dragostei la prima vedere,gata sa mimeze o aruncare de pe pod atunci cand ea refuza sa ii spuna ce e in neregula,ma face sa ma doara o data cu el toata moartea asta dintre ei. Ma face sa ma doara ca ea nu simte decat sa ignore toate incercarile lui de apropiere,ma face sa ma doara ca nu-l saruta nici macar cand intra dupa ea la dus si il lasa sa adoarma pe jos,ba mai rau,il lasa sa se intoarca singur acasa,ba si mai rau,il face sa para un nebun mahmur in fata colegilor ei de munca si il acuza de faptul ca nu are teluri mari. Ba si mai si mai rau,il face sa se simta ca un violator,pentru ca vrea sa faca sex cu ea. Propria lui sotie. Cand telul lui e sa isi faca familia fericita,in modul simplu (poate chiar simplist -raman totusi la simplu-),ea il acuza. De fapt,cred ca e doar scarbita ca ceea ce este el nu mai inseamna pentru ea ce poate a insemnat demult.

Oi fi calofila si nu prea extravaganta,dar imi place mult imaginea filmului astuia. Abia astept sa-l vad pe un ecran de cinema.


...and this is how I fall in love with 'Blue Valentine'. Mi-a placut povestea si mi-a placut si intercalarea temporala,e un ritm misto acolo. Dar am ramas frustrata. Mai voiam un film,filmul EI,in care nu numai s-o vad dezindragostita,dar sa-i inteleg parcursul,sa fiu de partea ei. Mamaaa,ce mi-ar fi placut sa vad puzzle-ul dezindragostirii de el..


Poate ca ideal e sa ii dai unui om nu ceea ce are nevoie,ci sa-i creezi nevoi noi,virtuale si puternice,pe care sa nu le poata recunoaste/rationa/cantari. El i-a oferit caldura unei familii si sentimente de barbat indragostit. Fraierul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu