miercuri, 15 februarie 2012

Almodovar-ing (episode 1)

    E ceva absolut fascinant la instinctul său, foarte posibil să fi fost și educat de-a lungul timpului, în ceea ce privește cromatica, patternurile. Mă fascinează din punct de vedere estetic; stau și mă uit, că na, e ca un spectacol vizual. Am devenit (nițel) obsedată de combinația roșu-albastru pe care o tot folosește.

  Átame! just made my day. Marele clișeu că vezi Doamne dragostea cu forța nu se poate e pus aici într-un context în care, ghici ce!, se poate. Aham. O Cosânzeană e răpită de un Antonio Banderas (which never fascinated me) sexier than never tocmai pentru că e îndrăgostit, violent pentru a-și apăra dragostea de însăși "obiectul" dragostei. Nebun, orfan, clocotind, cu scop precis și curat, manifestat într-o manieră dementă as in medical "dementă". Ea, fostă actriță porno, dependentă de medicamente. Oi fi pus eu de la mine (tre să revăd să mă asigur că nu), dar scena aia de sex nu lasă spectatorul indiferent, și nu în sensul excitant, ci în sensul emoționant. Cosânzeana își găsește echilibrul alături de răpitorul său, pe care ajunge să-l cunoască/îndrăgească, că na, tot aveau timp, așa ca-ntr-o tabără, ca-ntr-un teambuilding în care oamenii ajung să se cunoască mai bine într-un timp scurt. Cunoașterea asta condensată poate duce la o atașare foarte rapidă, we all know it. 

  Deocamdată, al doilea în topul meu Almodovarian, după All about my mother și înainte de sau chiar pe același loc cu Volver, I haven t decided yet. Oh wait, că și Habla con ella e tare. Hm.

p.s.: oricât de fascinant e Almodovar ca cineast, he s sick. Mi-am dat seama că-s mai sănătoasă decât credeam și mă enervează uneori la culme personajele lui, pentru că stau în apa lor stătută a se citi nu fac eforturi să scape de frustrări/obsesii. Nu le văd ca pe niște personaje libere, evoluate, dar cu siguranță sunt carismatice, clocotinde, self-destructive poate. Și na...de-acolo pornește povestea.

p.p.s: la minutul 24, secunda 34, e un cadru SUPERB, probabil coperta lucrării mele de licență hihi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu