miercuri, 14 noiembrie 2012

Seasons change, but (sadly) people don't


   Cu siguranță, e una dintre comediile care merită văzute. Are părți delicioase de momente emoționante de cuplu (și-n același timp drăgălașe, genul care înnebunește spectatorii, de parcă văd bebeluși sau căței pufoși - gata, mă opresc, astea chiar sunt ok)  și, recunosc, îmi plac mult comediile romantice (sofisticate) care pornesc deja de când cuplul e sudat (ciudat că acum nu prea se mai fac, nu? adică vine The Break-up, care, BOOM, n-are happy-end). But they're still frenemies, adică e întotdeauna material pentru a-i face să se râcâie și să se iub-urască.

  Personajul feminin e unul care mie sigur îmi place. Deși e foarte cool, pentru că e feministă (și soție într-o relație atât de simpatică) și e și mai cool, pentru că e un avocat genial, adică parșiv, care stoarce tot ce poate pentru a emoționa și convinge (a se citi manipula), până și eu cred că ar trebui să aibă părți soft mult mai accentuate. Să ne-nțelegem, le are, tocmai de-asta sunt momente de cuplu pline de afecțiune. Soțul ei e o superbitate de bărbat, every girl s dream. Ce bine că n-am văzut filmul ăsta singură, ci cu EL, tocmai ca să-mi echilibreze avântul și să-mi deschidă ochii: e prea fiară ea și prea molatec el, atât la proces, cât și acasă. În final, mi se pare că se echilibrează situația, o învinge cu propriile-i arme, fără să renunțe unul la celălalt.

  Oricum, e atât de trist că această comedie e atât de actuală. Ar putea fi oricând plasată acțiunea în anii noștri, ceea ce demonstrează că nu multe s-au schimbat în cum privește societatea femeia, cum privește societatea adulterul comis de bărbat, respectiv cel comis de femeie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu